fbpx

Instagram döljer Likes även i Sverige

Social-mediaplattformen Instagram har sedan en tid tillbaka testat att dölja Likes i vissa länder och på vissa konton, nu prövar dem även i Sverige. Det innebär att vissa användare inte längre kan se hur många som gillar en bild. Däremot kan kontoägaren se hur många som gillar ens bilder och på så sätt se vilket innehåll som skapar högre engagemang än annat. 

Vissa konton blir automatiskt ”testanvändare”, det är ingenting som man kan påverka utan bestäms slumpvis av appen. 

Det är alltså inte alla användare som ser förändringen, men de som gör det ser nu endast att ”andra” gillat bilden istället för antalet likes. 

Instagram började med dessa test redan i April. Sedan dess har funktionen testats i bland annat Irland, Italien, Japan, Brasilien, Australien och Nya Zeeland. Nu testar man även i Sverige. 

Anledningen till att testet görs är enligt följande ”Det handlar främst om unga människor. Idén är att lätta på trycket och att göra det mindre av en tävling” säger Instagrams VD Adam Mosseri

Som kontoinnehavare kan vi fortfarande se antalet Likes och på så sätt se vilket innehåll som engagerar mest. 

Vi är en all-service byrå med grafiker, programmerare, designer och fotografer. Detta gör oss konkurrenskraftiga och du som kund behöver inte längre leta efter fler partners.